Bine ati venit!

In acest blog mi-am propus să postez diferite mesaje, predici, poezii, cântari etc. toate având ca scop pregătirea noastră pentru Ziua cea Mare a Revenirii Domnului nostru Isus Hristos!
Fiţi binecuvântaţi!



Website counter



luni, 25 octombrie 2010

Sfarsitul veacului traim

Sfârșitul lumii: două versiuni


Lucrurile erau oricum încuracate. Toată lumea ştia că vine… dar nu ştia când şi, mai ales, cum. Să fie şi mai încâlcite, revista Live Science ne spune că ar fi de fapt două versiuni ale sfârşitului. Ar trebui, aşadar, să ne decidem odată. Ar trebui să fim mai hotărâţi şi să nu mai umblăm după tot felul de teorii care ne dau târcoale. Despre ce să fie vorba? În teorie destul de simplu. Unii specialişti (sau cel puţin ei aşa se cred!) fac toate calculele după calendarul Maya; e vorba de acea civilizaţie puternică şi în jurul căreia s-au ţesut o sumedenie de mituri. Alţii, tot specialişti şi ei, se bizuie pe calendarul GMT; evident fiind vorba de intervenţia modernă asupra clasicului calendar gregorian.
După calendarul Maya - grozav de vehiculat în ultima vreme - sfârşitul lumii ar trebui să aibă loc pe 21 decembrie 2012. De aici s-au născut o serie întreagă de inepţii şi supoziţii. Fobiile oamenilor slabi de înger au crescut până la paroxism. Mass-media şi-a adus şi ea cunoscuta contribuţie. Iar acum… pleosc: calculul este greşit. Revista mai sus menţionată ne atrage atenţia cu seriozitate asupra eroării. Calendarul Maya nu este aşa de uşor de îmblânzit cum cred unii, iar specialiştii sunt în continuare neîncrezători.
Atunci?! Ei bine, mai întâi marja de eroare: între 50 şi 100 de ani. Cam cu atâta a dat greş calculul respectiv. Deci, nici vorbă de luni, cu atât mai puţin de zile… Pe perioada a cinci decenii se poate întâmpla oricând. Evident nu după calendarul mayaş, ci după calendarul GMT. Ni se spune că este mult mai exact (sic!). Putem răsufla oarecum uşuraţi; nu va fi să fie aşa de repede… dar va fi.
Ca şi mine cred ca şi dvs. vă daţi seama în ce situaţie hilară ne găsim. În loc să ne preocupăm de transformarea noastră zilnică după chipul lui Hristos, căutăm cu febrilitate ziua revenirii Lui. Umblăm după himere încercând să descuiem un lacăt a cărui cheie nu e la noi. Ne dăm cu stângul în dreptul; ne contrazicem lamentabil. Şi când te gândeşti că sunt aşa de mulţi care gustă asftel de scenarii aşa numite ştiinţifice. Iminenaţa venirii lui Hristos este o realitate, dar o realitate de care ar trebui să ne apropiem cu vieţi trăite frumos, ca în timpul zilei.
http://www.coramdeo.ro/